MaakWOZbezwaar.nl

WOZ bezwaar

Alle huiseigenaren in Nederland krijgen jaarlijks de WOZ-beschikking toegestuurd. Deze is erg belangrijk! De WOZ-waarde heeft namelijk een grote invloed op hoeveel belasting je dat jaar moet afdragen. Het is raadzaam hier goed naar te kijken, want als de WOZ-waarde te hoog wordt ingeschat, kun je WOZ bezwaar indienen.

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl bij het maken van een woz bezwaar

  • Gemakkelijk online WOZ bezwaar indienen
  • No Cure, No Pay beleid
  • Persoonlijk contact, ook via WhatsApp

Woz bezwaar: Hoe wordt de WOZ-waarde bepaalt?

De WOZ-waarde van je woning wordt vastgesteld door de gemeente waar je woont. Dit wordt gedaan aan de hand van een taxatie. Het is echter niet zo dat een taxateur alle woningen (en andere onroerende zaken) in de gemeente een voor een langsgaat; dit zou veel te veel tijd kosten. In plaats daarvan bezoekt de taxateur doorgaans een of meerdere vergelijkbare woningen die rond 1 januari van het voorgaande jaar (de zogeheten waardepeildatum) verkocht zijn, of er worden woningen voor een steekproef geselecteerd. Vervolgens wordt er een berekening gemaakt, waarbij verschillen in onder andere het aantal vierkante meters en de situering van de woning worden meegenomen. Op basis van alle verzamelde gegevens wordt een taxatieverslag opgesteld, waar dan de WOZ-waarde uit wordt opgemaakt. Bij een Woz bezwaar wordt jouw woning wel appart behandeld.

Hoe weet ik of mijn WOZ-beschikking klopt en hoef ik geen Woz bezwaar te maken?

Je kunt natuurlijk zeggen dat de gemeente de WOZ-waarde van je woning te hoog heeft ingeschat, maar als je WOZ bezwaar wilt maken moet je dat wel kunnen onderbouwen. Indien de gemeente het taxatieverslag van je woning niet als bijlage heeft meegestuurd met de WOZ-beschikking, dan kun je die alsnog bij de gemeente opvragen. Op die manier kun je de gegevens vergelijken met de koopsominformatie van het Kadaster. Daarnaast kun je de WOZ-waarden van andere vergelijkbare woningen in je buurt opvragen om deze te vergelijken met de WOZ-waarde van je eigen woning; dit kun je gratis doen via het WOZ-waardeloket.

 

Hoe maak ik WOZ bezwaar?

Als je WOZ bewaar wilt maken, dan moet je dit doen binnen zes weken na de op de WOZ-beschikking vermelde datum. Dit is heel belangrijk – als de zes weken eenmaal verstreken zijn dan staat de WOZ-waarde officieel vast en het voor dat jaar niet meer mogelijk om bezwaar in te dienen.

Het kan best wat tijd vergen om uit te zoeken wat je precies nodig hebt om een volledig bezwaar in te dienen, en dat ook nog eens bij elkaar te krijgen. Mede daarom is het zeker aan te raden om het indienen van een WOZ bezwaar uit te besteden aan een bureau dat zich hierin specialiseert. Op MaakWOZbezwaar.nl regel je alles eenvoudig online. En het kost jou niets, ongeacht of het WOZ bezwaar gegrond wordt geacht of niet.

1
Aanmelden & machtigen
Stap 1

Aanmelden & machtigen

Meld u eenvoudig aan via het digitale formulier op onze website. U geeft ons via dat formulier ook gelijk een volmacht om de bezwaarprocedure te voeren. Heeft u eerst vragen? Wij helpen u graag! Neem dan telefonisch, per mail of eenvoudig via WhatsApp contact met ons op. Let op: Uw bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening bij de gemeente binnen zijn.

2
Controleren
Stap 2

Controleren

Controleer in ons klantenportaal alle gegevens die u hebt ingevuld en vul indien nodig aan.

3
Bezwaar
Stap 3

Bezwaar

Wij sturen het bezwaarschrift naar de gemeente en vragen extra gegevens van de gemeente om een taxatie uit te voeren.

4
Persoonlijk contact
Stap 4

Persoonlijk contact

Middels e-mail en ons klantenportaal houden wij u persoonlijk op de hoogte van alle vorderingen in het proces.

5
Bezwaar
Stap 5

De uitspraak

De gemeente heeft tot 31 december om tot een besluit te komen. Als wij de uitspraak hebben ontvangen en beoordeeld, brengen we u per e-mail op de hoogte. U kunt de uitspraak vervolgens zelf bekijken via het klantenportaal.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwt met een taxatie!

Nu bezwaar maken
Een beetje huiverig om een externe partij in te schakelen. uiteindelijk toch gedaan met als resultaat een gegrond bezwaar. Communicatie vanuit MaakWOZbezwaar is top

Een beetje huiverig om een externe partij in te schakelen. uiteindelijk toch gedaan met als resultaat een gegrond bezwaar. Communicatie vanuit MaakWOZbezwaar is top

Bekijk alle reviews op Trustpilot