WOZ-bezwaar Gemert-Bakel

Bent u in het bezit van onroerende zaken, zoals een koophuis? Dan weet u misschien wel dat de hoogte van een aantal belastingaanslagen wordt gebaseerd op de WOZ-waarde van uw vastgoed. Deze WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw door de gemeente vastgesteld en naar u gecommuniceerd via de WOZ-beschikking. Deze ontvangt u in het eerste kwartaal per brief. Het is raadzaam om de WOZ-beschikking zo snel mogelijk te openen en te controleren of de WOZ-waarde niet te hoog is ingeschat. Als dat wel zo is, moet u namelijk onnodig veel belasting betalen. Woont u in Gemert-Bakel en bent u het niet eens met uw WOZ-beschikking? MaakWOZbezwaar.nl helpt u graag bij het indienen van een WOZ-bezwaar in Gemert-Bakel! Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Altijd persoonlijk contact Altijd persoonlijk contact
 Binnen 3 minuten geregeld Binnen 3 minuten geregeld
 No Cure? No Pay! No Cure? No Pay!

Hoe weet ik of de vastgestelde WOZ-waarde klopt?

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen om na te gaan of de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde accuraat is:

  • Het taxatierapport van uw koophuis opvragen bij de gemeente;

  • De koopsominformatie van het Kadaster raadplegen;

  • Overleggen met buurtbewoners die een vergelijkbare woning hebben.


Komt u tot de conclusie dat de WOZ-waarde van uw koopwoning te hoog is ingeschat? Dan heeft u tot zes weken na dagtekening van de WOZ-beschikking de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. Wacht dus vooral niet te lang met actie ondernemen, want als die zes weken verstreken zijn is de WOZ-waarde definitief en kunt u er (in elk geval voor dat jaar) niets meer aan veranderen. 


Hoe kan ik WOZ-bezwaar in Gemert-Bakel indienen?

In de bijlage van uw WOZ-beschikking staat hoe u bezwaar kunt maken. Het indienen van een bezwaarschrift kan echter een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. U moet namelijk onderbouwen waarom de vastgestelde WOZ-waarde volgens u niet klopt, en daarvoor dient de nodige documentatie aangevraagd te worden. Zo heeft u bijvoorbeeld het taxatierapport van uw woning nodig. Maar waarom zou u moeilijk doen als het ook makkelijk kan? MaakWOZbezwaar.nl kan namens u een WOZ-bezwaar Gemert-Bakel indienen. U hoeft alleen maar even het formulier op onze website in te vullen, en wij regelen de rest! Bovendien is onze dienstverlening voor u 100% kosteloos. 


Wanneer hoor ik of mijn WOZ-waarde verlaagd wordt?

Officieel heeft de gemeente tot het einde van het jaar de tijd om uitspraak te doen over het bezwaarschrift. In de meeste gevallen krijgen we echter al binnen een paar maanden terugkoppeling. We brengen u meteen op de hoogte zodra we bericht terug hebben gehad. We kunnen natuurlijk niet garanderen dat we de WOZ-waarde daadwerkelijk omlaag kunnen brengen. Maar WOZ-bezwaren indienen is iets waar onze experts zich dagelijks mee bezig houden. Dankzij hun ervaring en expertise kennen we een hoog slagingspercentage, dus het is zeker het proberen waard! Mocht de gemeente het bezwaar als ongegrond beschouwen, dan kunt u er eventueel voor kiezen om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Daar kunnen wij u eveneens bij adviseren.  

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken