MaakWOZbezwaar.nl

Is WOZ bezwaar Rotterdam de moeite waard?

Als iets zo’n beetje iedere Nederlander de laatste tijd wel is opgevallen, dan is dit het feit dat de huizenprijzen fors zijn gestegen. Binnen een jaar tijd zijn tussen 2020 en 2021 de huizenprijzen in veel gevallen met 10% of meer gestegen. Dit geldt ook voor Rotterdam. In Rotterdam is de gemiddelde WOZ waarde met maar liefst 11.4% het sterkst van heel Nederland toegenomen. Deze tijd waarin we leven, is dan ook het ultieme moment om je WOZ waarde onder de loep te nemen. Een stijging van de WOZ waarde heeft namelijk een toename van de belastingen als direct gevolg. WOZ bezwaar maken in Rotterdam is daarom zeker de moeite waard. In veel gevallen is een besparing van €100+ per jaar niet ondenkbaar. En dat alles door het nemen van een kleine moeite.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Binnen 3 minuten geregeld Binnen 3 minuten geregeld
 Deskundig en onderbouwd bezwaar Deskundig en onderbouwd bezwaar
 Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat! Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat!

Wat houdt WOZ bezwaar Rotterdam in?

WOZ bezwaar in Rotterdam is momenteel erg populair. Dit heeft zoals gezegd dus alles te maken met de stijgende huizenprijzen. De WOZ waarde is de afgelopen paar jaar namelijk fors toegenomen. Voor degenen die niet actief bezig zijn met WOZ-waarde en dit bijhouden, speelt zich dit allemaal af op de achtergrond. 

In eerste instantie denkt u dan misschien dat een waardestijging van uw huis goed is. Echter betekent dit in de praktijk vooral dat u meer belasting moet gaan betalen. En wanneer u niet van plan bent om uw woning op de korte termijn te verkopen, heeft het weinig toegevoegde waarde dat deze in waarde is gestegen.

Met WOZ bezwaar in Rotterdam krijgt u de kans om de stijging van uw WOZ waarde aan te vechten. Het is namelijk lang niet altijd zo dat er sprake is van een gegronde reden. Enig bewijs is dan vaak al voldoende om een specifieke waardestijging terug te draaien. Dit levert u vervolgens dan weer een fors belastingvoordeel op.

Arrow

Waarom bezwaar maken WOZ Rotterdam?

Al met al is er sprake van een aantal redenen waarom bezwaar maken van uw WOZ-waarde in Rotterdam de moeite waard is. Graag nemen we bij deze een voor een de redenen met u door, zodat u precies weet waar u aan toe bent. De volgende voordelen zijn van toepassing wanneer u bezwaar maakt tegen uw WOZ-waarde in Rotterdam:

 • Grootste stijging WOZ waarde Rotterdam van heel Nederland: Zoals eerder al even kort aangegeven, is de WOZ waarde in Rotterdam het sterkst gestegen over heel Nederland. In één jaar tijd is deze met maar liefst 11.4% gestegen. Hierdoor komen we in 2021 uit op een gemiddelde WOZ waarde van €245.000 in de gemeente Rotterdam. Dit verschil wordt al helemaal bizar wanneer dit wordt vergeleken met de WOZ-waarde in het jaar 2005. In dat jaar was de gemiddelde WOZ waarde in de gemeente Rotterdam nog maar €135.000. Dit alles geeft maar aan dat het wel degelijk loont om hiermee bezig te zijn. Bij dergelijke bizarre stijgingen heeft het veel zin om u te verdiepen in de mogelijkheden en WOZ-bezwaar te maken.
 • Ook voor huurders: Wat u misschien niet direct verwacht, is dat WOZ bezwaar maken in Rotterdam ook voor huurders mogelijk is. In plaats van lagere belastingen leidt dit mogelijk tot een lagere huur. De WOZ waarde in Rotterdam is namelijk direct verbonden met de maximale huurprijs. Zelfs wanneer men niet de maximaal mogelijke huurprijs vraagt, heeft een WOZ bezwaar zin. Dit voorkomt dan bijvoorbeeld hoge huurstijgingen in de komende jaren.
 • Kost minimale moeite: Wat bezwaar maken tegen WOZ waarde in Rotterdam alleen nog maar fijner maakt, is het feit dat dit slechts minimaal moeite kost. Zeker wanneer u ervoor kiest om dit te doen via deze website. Wij maken het zo makkelijk als mogelijk voor u om binnen een paar stappen actie te ondernemen. Zo bent u maximaal zo’n 3 minuten bezig en dat volledig gratis. Wilt u direct weten wat u moet doen zonder de overige voordelen te bekijken? Navigeer dan naar het laatste kopje van deze tekst. Daar vindt u direct wat u kunt doen om een forse geldbesparing mogelijk te maken.
 • Grote kans van slagen: Mocht u ervoor kiezen om WOZ bezwaar in Rotterdam in te dienen bij MaakWOZbezwaar.nl dan is je kans van slagen vrij groot. Zeker wanneer u met onze hulp enkele duidelijke argumenten voorlegt. In principe maakt een gemeente namelijk simpelweg een schatting van de waarde van uw woning. Er is dan vaak een sterk verband met woningen in de buurt, zoals uw directe buren. Echter wil dat niet zeggen dat er geen duidelijke verschillen tussen uw woning en die van uw buren zijn. Misschien wijkt de ligging van uw woning fors af van omliggende woningen? Is er sprake van achterstallig onderhoud? Of zijn bepaalde voorzieningen intussen fors gedateerd?
 • Levert een forse geldbesparing op: Hoe meer zaken er ‘anders’ zijn aan uw woning ten opzichte van andere woningen, hoe lager de WOZ waarde in potentie kan worden. Daarbij gaat dit naar alle waarschijnlijkheid een flinke geldbesparing opleveren. Dit heeft dus alles te maken met de dalende belastingen, die direct zijn gekoppeld aan de WOZ waarde. De aanslag OZB, inkomstenbelasting en aanslag waterschapsbelasting zijn voorbeelden van belastingen die omlaag gaan. Het is dan heel goed mogelijk om meer dan €100 op jaarlijkse basis te besparen. Dat is mooi meegenomen.

Bezwaar maken WOZ Rotterdam voorbeeld

Om duidelijk te krijgen wat er nu precies te halen valt aan de hand van een WOZ bezwaar in Rotterdam, pakken we er voor de duidelijkheid even een voorbeeld bij. Zo ziet u tot in detail waar een mogelijke besparing nu precies te halen valt.

Stel dat we er een relatief gemiddelde woning in de gemeente Rotterdam bij pakken. Dit gaat dan om een woning met een WOZ waarde van €230.000 in 2021. Aangezien we in het jaar 2021 leven, gaan we dan ook uit van een ongeveer gemiddeld geldend tarief voor de inkomstenbelasting. Dit komt aan de hand van schijf 1 en schijf 2 in Box 1 neer op zo’n 40.8%. De geldende OZB belasting in Rotterdam in 2021 is 0.0774%.

Nu krijgt u het voor elkaar om de aan de hand van WOZ bezwaar de WOZ waarde met €30.000 omlaag te krijgen. Bijvoorbeeld omdat de ligging anders is en u met sterk verouderde voorzieningen te maken heeft. Dit gaat in de praktijk de volgende besparingen op jaarbasis opleveren:

 • Besparing aanslag OZB: €23
 • Besparing aanslag inkomstenbelasting: €91

Wanneer we deze besparingen bij elkaar optellen, komen we uit op een totaal van €114. En dat ieder jaar opnieuw. Dit lijkt toch zeker meer dan genoeg reden te zijn om het er niet zomaar bij te laten zitten.


Bezwaar WOZ Rotterdam: Actie ondernemen

Nu dus duidelijk is dat het zeker de moeite waard is om bezwaar WOZ Rotterdam een kans te geven, is het tijd om actie te ondernemen. Want wat moet u nu precies allemaal doen om dit alles in gang te zetten? Laten we allereerst beginnen met een aantal tips:

Bezwaar maken WOZ Rotterdam tips

Aan de hand van praktische tips weet u zeker dat u op de goede manier aan de slag gaat:

 1. Meld u aan binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. U vindt uw WOZ beschikking digitaal terug op mijnoverheid.nl. U ontvangt deze begin van het jaar in januari of februari.
 2. Maak altijd WOZ bezwaar. Ook als u niet direct een duidelijke aanleiding ziet. Als de gemeente uw WOZ waarde niet verlaagt, nemen we bij MaakWOZbezwaar alle kosten op ons.
 3. Kies voor een ervaren bureau. MaakWOZbezwaar werkt met gecertificeerde taxateurs voor een maximale slagingskans. Met een gegrond bezwaar neemt deze namelijk met 90% toe.

Hoe bezwaar maken WOZ Rotterdam via Maakwozbezwaar.nl?

Dan is het nu tijd om echt gedetailleerd door te nemen hoe WOZ bezwaar in Rotterdam nu precies werkt. Dit ziet er in de praktijk als volgt uit:

 1. Ontvangst WOZ beschikking: Na de ontvangst van de WOZ beschikking vult u het formulier in op deze website om bezwaar te maken. Doe dit dus binnen 6 weken nadat u uw WOZ beschikking hebt ontvangen.
 2. Opvragen taxatierapport gemeente: Vervolgens gaan wij voor u aan de slag door het taxatierapport bij de gemeente op te vragen. De informatie die we hier uithalen in combinatie met het door u ingevulde formulier vormt de basis van het bezwaarschrift wat wij gaan indienen.
 3. Indienen bezwaarschrift: Het professioneel opgestelde bezwaarschrift sturen wij op naar de gemeente.
 4. Hoorzitting: Tijdens de hoorzitting doet de Gemeente uitspraak over de WOZ-waarde en of er sprake is van een gegrond bezwaar. Onze taxateur bekijkt dit oordeel. Vervolgens ontvangt u de uitspraak samen met ons specifieke advies per mail.

Alles bij elkaar duurt dit proces gemiddeld 6 maand. Daarbij moet de gemeente wel rekening houden met een harde deadline van 31 december. Heeft u onlangs belasting betaald en blijkt uiteindelijk dat u toch recht had op vermindering? Dan ontvangt u het te veel in rekening gebrachte bedrag gewoon weer terug van de gemeente.

Zo ziet u dat het niet veel moeite kost om dit proces in gang te zetten. Desondanks is de kans groot dat het wel iets oplevert. Kies ervoor om nu bezwaar te maken bij maakWOZbezwaar. Wij gaan direct voor u aan de slag!

Geweldig werk geleverd. Mijn WOZ-waarde is inderdaad gedaald en daardoor ook mijn kosten!

Geweldig werk geleverd. Mijn WOZ-waarde is inderdaad gedaald en daardoor ook mijn kosten!

Bekijk alle reviews op Trustpilot