MaakWOZbezwaar.nl

Woz bezwaar Utrecht

Woningen worden steeds duurder en duurder, met als gevolg hogere woonkosten en belastingen. Wist u dat de hoogte van de WOZ-waarde Utrecht vaak te hoog wordt ingeschat en dit invloed heeft op meerdere belastingen? Maak direct bezwaar en bespaar gemiddeld € 256,-.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 85% slagingskans 85% slagingskans
 jaarlijkse besparing op meerdere belastingen jaarlijkse besparing op meerdere belastingen
 binnen 2 minuten online geregeld binnen 2 minuten online geregeld

Bepaling WOZ-waarde

Veel woningen en bedrijfspanden hebben een te hoge WOZ-waarde. Hierdoor is de schatting van de WOZ-waarde Utrecht vaak te hoog. De taxateur die de WOZ-waarde bepaalt vergelijkt uw woning met de woningen in de buurt. Terwijl deze flink kunnen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade, achterstallig onderhoud en tal van andere zaken. Zonde natuurlijk, want niemand betaalt graag te veel belasting.

Arrow

Jaarlijks veel geld besparen

De kosten van meerdere belastingen worden berekend aan de hand van de WOZ-waarde Utrecht. Hoe lager uw WOZ-waarde, hoe meer u jaarlijks bespaart op uw heffingen. 

WOZ-waarde Utrecht blijft stijgen

De huizenprijzen en daarmee de WOZ-waarde in Utrecht zijn hoger dan ooit. In 2021 is de gemiddelde woning in Utrecht gestegen met 15% ten opzichte van 2020. Vergeleken met andere provincies in Nederland, is deze stijging bovengemiddeld. Volgens experts zal de WOZ Utrecht volgend jaar blijven stijgen met nog eens 12%.

Daarnaast is een gemiddelde koopwoning in Utrecht 65% duurder dan in 2015. Wat vaak niet verteld wordt, zijn de stijgende belastingen die daarbij komen kijken. De gemiddelde woning in Utrecht heeft een WOZ-waarde van €330.000,- Dat betekent op jaarbasis een onroerendezaakbelasting van €254,- en dat is nog maar een van de vele heffingen. Hoe heerlijk zou het zijn om op jaarbasis minder belasting te betalen. Dat wil toch iedereen?

Hoe hoog de WOZ-waarde van uw eigen woning in Utrecht is kan online worden gecheckt. Hoe is hieronder te lezen.

WOZ waarde Utrecht checken

De meeste recente WOZ taxatie is online in te zien via het WOZ-waardeloket. Het WOZ-waardeloket is een website van de overheid waar aan de hand van straatnaam en postcode de WOZ-waarde gevonden kan worden.

De WOZ waarde Utrecht historie van de afgelopen jaren is ook te bekijken via het WOZ-waardeloket. In een oogopslag is te zien hoeveel uw woning is gestegen de afgelopen jaren. Zo kunt u zelf zien dat de WOZ-waarde behoorlijk is gestegen de afgelopen jaren.

WOZ waarde welke belastingen?

WOZ waarde Utrecht wordt jaarlijks bepaalt door de gemeente. De door de gemeente geschatte WOZ-waarde vormt de basis voor meerdere belastingen.

WOZ waarde Utrecht vormt de maatstaaf voor onder andere de volgende belastingen:

·        (OZB) onroerendezaakbelasting

·        Inkomstenbelasting

·        Waterschapsbelasting

WOZ waarde Utrecht kan gemakkelijk verlaagd worden door bezwaar te tekenen tegen WOZ Utrecht.

Onroerendezaakbelasting in Utrecht

Onroerendezaakbelasting wordt geheven voor iedere inwoner die een woning, pand of grond bezit. Elk jaar rond februari wordt de ozb-aanslag verstuurd.

De ozb-heffing in Utrecht bedraagt 0,0772% van de door de gemeente WOZ waarde Utrecht.

Inkomstenbelasting

Elke woningeigenaar betaald inkomstenbelasting waarvan de hoogte afhankelijk is van de WOZ-waarde. Hoe hoger de WOZ-waarde hoe hoger de inkomstenbelasting en des te meer reden om WOZ-bezwaar te maken.

Gezien de stijgende huizenprijzen in Utrecht is het zonde om te veel belasting te blijven betalen terwijl dat in veel gevallen helemaal niet nodig is.

Waterschapsbelasting

In Nederland kennen we 3 soorten waterschapsbelasting: watersysteemheffing, zuiveringsheffing, verontreinigingsheffing en zuiveringsheffing.

Volgens waternet.nl betaalde het gemiddelde huishouden € 123,26 aan waterschapsbelasting in 2021 vergeleken met € 117,04 in 2020.

Zowel waterschap als onroerendezaakbelasting en inkomstenbelasting worden berekend aan de hand van de WOZ-waarde Utrecht. Een lagere WOZ-waarde Utrecht betekend jaarlijks minder belasting. Op jaarbasis is dit absoluut de besparing en de moeite waard.

Bezwaar woz huurwoning Utrecht

Naast particuliere woningbezitters kunnen we ook huurders helpen met woz-bezwaar maken. WOZ-bezwaar bij als huurder zit net wat anders in elkaar dan als woningeigenaar.

Een succesvol gegrond bezwaar als huurder kan de maximale huurprijs doen verlagen. Bent u Huurder die maximale huur betaalt? Maak dan bezwaar aan en verlaag de maximale huurprijs.

Het is zonde om een hoge huurprijs te betalen als huurder terwijl een gegrond bezwaar de maximale huurprijs omlaag brengt. Niemand betaalt graag te veel huur, maak daarom vandaag nog WOZ-bezwaar. Vooral als u van mening bent dat u te veel huur betaalt voor uw woning.

WOZ bezwaar maken tips

WOZ bezwaar maken is een langdurig proces. Daarnaast is de juiste kennis handig bij een woz bezwaar proces.

·        Maak gebruik van bureau met de juiste kennis en ervaring.

·        Maak bezwaar binnen 6 weken na de dagtekening die u ontvangt tussen januari en februari.

·        Maak elk jaar WOZ bezwaar voor de meest gunstige belasting tarieven.

WOZ bezwaar Utrecht procedure

Hoe online WOZ bezwaar maken bij maakwozbezwaar.nl?

1.      Aanmelden & machtigen. Online kunt u eenvoudig het digitale formulier invullen in slechts 3 minuten. Het ingevulde formulier machtigt maakWOZbezwaar om de bezwaarprocedure uit te voeren. Doe dit binnen 6 weken na de WOZ dagtekening. De dagtekening is te vinden op mijnoverheid.nl

2.      Controle gegevens. De gegevens uit het ingevulde formulier komen in het online klantenportaal te staan. Controleer deze gegevens zorgvuldig. Stel dat er gegevens ontbreken is dit het moment om de gegevens compleet te maken.

3.      Bezwaar maken. Het bezwaarschrift wordt opgestuurd naar de gemeente. Van de Gemeente Utrecht worden extra gegevens gevraagd voor het kunnen uitvoeren van taxatie.

4.      Persoonlijk contact. Tijdens het gehele proces wordt u per mail op de hoogte gehouden van het proces. In het klantportaal kunt u ook de meest actuele vorderingen bijhouden.

5.      De uitspraak. Officieel heeft de gemeente Utrecht tot 31 december tot een uitspraak. Het gehele proces duurt  meerdere maanden.

De experts van maakwozbezwaar.nl

Geen idee wat er allemaal verwacht wordt bij een bezwaarproces? MaakWOZbezwaar neemt het gehele proces kosteloos uit handen.

Maakwozbezwaar.nl is expert in het maken van WOZ-bezwaar en heeft de nodige ervaring en kennis. Ervaren taxateurs vinden de beste bezwaar mogelijkheden voor een zo hoog mogelijk slagingspercentage. Doordat de kundige taxateurs van maakWOZbezwaar is onze gemiddelde slagingskans 85%. Dat betekent dat 85% van de bezwaren die maakWOZbezwaar doet gegrond wordt verklaard. 

WOZ bezwaar geldige argumenten

Er zijn tal van argumenten om een woz-bezwaar te maken. Denkende aan achterstallig onderhoud, waterschade, overlast, uitzicht en nog veel meer. Vele legale redenen zijn er voor een WOZ-bezwaar.

Waar maakWOZbezwaar in uitblinkt is het vinden van de juiste reden als argument. Het vinden van de beste argumenten voor een bezwaar heeft 2 voordelen: slagingskans en procesduur.

Het uitkiezen van de beste bezwaar redenen zorgt voor een hoog slagingspercentage en geen onnodig lange procesduur. Ten slotte kost het de gemeente geen onnodig belastinggeld om tientallen bezwaar redenen te moeten doorlopen die weinig kans maken.

Een WOZ-bezwaar via maakwozbezwaar.nl is zowel voor woningbezitter als gemeente het meest gunstig. Samen voor een eerlijk proces tegen onnodig hoge belastingen.

WOZ Utrecht: geen kosten?

Bezwaar maken tegen de WOZ Utrecht altijd gratis? Ja bezwaar maken is geheel gratis hoe dat kan vereist enige uitleg.

Volgens het wettelijk stelsel (artikel 7:15 en 8:75) betaalt de gemeente de kosten bij een gegrond bezwaar. MaakWOZbezwaar treedt op als officieel juridisch derde partij en mag daarom gebruik maken van deze wetgeving.

Mocht het zo zijn dat in de kleine kans die er is het bezwaar niet gegrond verklaard wordt dragen wij de kosten.

MaakWOZbezwaar distantieert zich van andere partijen door niet de gehele vergoeding te vragen aan de gemeente. MaakWOZbezwaar gebruikt alleen wat nodig is voor een gegrond bezwaar met een hoge slagingskans.

Waarom bezwaar maken

Een WOZ bezwaar is altijd de moeite waard. Het is geheel kosteloos en er kan jaarlijks flink bespaard worden met een lagere WOZ-waarde. In het geval van geen gegrond bezwaar blijft de WOZ-waarde zoals die was. Met bezwaar maken valt veel te winnen en niets te verliezen.

Geen zin in onnodig hoge belastingen? Maak nog vandaag WOZ-bezwaar bij MaakWOZbezwaar.nl

Hierbij willen wij graag laten weten zeer goed geholpen te zijn voor een eerlijke WOZ te krijgen.

Hierbij willen wij graag laten weten zeer goed geholpen te zijn voor een eerlijke WOZ te krijgen.

Bekijk alle reviews op Trustpilot