MaakWOZbezwaar.nl

WOZ-bezwaar Amersfoort

In 2021 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde Amersfoort €331.000 per woning. Dat is een stijging van 7,8% vergeleken met de WOZ-waarde van 2020. Meerdere belastingen worden berekend op basis van de WOZ-waarde van uw woning vorig jaar. Die WOZ-waarde is al jarenlang flink aan het stijgen. Maak WOZ-bezwaar bij MaakWOZbezwaar.nl en verlaag uw WOZ-waarde. Betaal niet teveel belasting wanneer dit niet nodig is.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Aan WOZ-bezwaar maken zitten geen kosten verbonden. Aan WOZ-bezwaar maken zitten geen kosten verbonden.
 Verlaging van de WOZ-waarde heeft effect op meerdere jaarlijkse belastingen. In de meeste gevallen kunt u al rond de €250,- besparen per jaar. Verlaging van de WOZ-waarde heeft effect op meerdere jaarlijkse belastingen. In de meeste gevallen kunt u al rond de €250,- besparen per jaar.
 Bezwaar maken om de WOZ-waarde te verlagen is binnen 3 minuten geregeld. Bezwaar maken om de WOZ-waarde te verlagen is binnen 3 minuten geregeld.

De WOZ-waarde in Amersfoort

De WOZ-waarde Amersfoort van woningen zijn de laatste jaren ontzettend gestegen. Op dit moment is de gemiddelde WOZ-waarde Amersfoort € 375.504. Dat zijn gigantische stijgingen waardoor jaar op jaar de WOZ-waarde van de woning stijgt. Die stijgingen betekenen automatisch ook hogere jaarlijkse belastingkosten. Er is maar 1 manier mogelijk om dit aan te vechten en dat is WOZ-bezwaar maken. Een gegrond bezwaar zorgt voor een lagere WOZ-waarde en daarmee ook minder hoge belastingkosten.

Arrow

Geschatte WOZ-waarde gemeente

De gemeente Amersfoort kijkt elk jaar naar de waarde van uw woning. De vastgestelde schatting door de gemeente wordt de WOZ-waarde genoemd.

De WOZ-waarde Amersfoort is vaak niet kloppend hoe kan dit? De gemeente heeft in veel gevallen niet de juiste gegevens van uw woning. Het is een schatting die wordt gedaan op basis van eerdere gegevens. Als eerste zijn deze gegevens vaak sterk verouderd omdat de gemeente vaak achter de zaken aanloopt. Ten tweede komt de gemeente Amersfoort niet langs in iedere woning om te kijken hoe het erbij staat. Waardoor de schatting nooit helemaal accuraat is.

Derde oorzaak is dat woningen in dezelfde straat of wijk sterk van elkaar kunnen verschillen. De gemeente kijkt veel naar woningen in dezelfde straat om te vergelijken. In de realiteit kan dit niet altijd goed vergeleken worden. Waardoor de WOZ-waarde Amersfoort vaak hoger is dan in realiteit.

WOZ-waardeloket Amersfoort

Hoe kom ik  eenvoudig achter de huidige WOZ-waarde van mijn woning? Dat kan heel gemakkelijk bij het WOZ-waardeloket Amersfoort. Het WOZ-waardeloket Amersfoort is een overheidsdienst waarbij gratis de WOZ-waarde van uw woning kan worden opgevraagd. Dit gaat niet alleen om de huidige WOZ-waarde maar ook de WOZ-waarde geschiedenis van vorige jaren.

Wat belangrijk is om over na te denken is dat de WOZ-waarde niet onbeperkt kan op worden gevraagd bij het WOZ-waardeloket Amersfoort. WOZ-waardeloket Amersfoort heeft hier een limiet op gesteld zodat de dienst niet overbelast wordt door aanvragen.

De getoonde WOZ-waarden zijn de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarden van de woning. Een handige tip is om te kijken naar de WOZ-waarde van de eigen woning en een soortgelijke woning uit de straat.

WOZ-bezwaar argumenten

Wat zijn WOZ-bezwaar argumenten voor WOZ-bezwaar? WOZ-bezwaar argumenten voor verlaging van de WOZ-waarde vallen  onder: achterstallig onderhoud of schade, overlast, belemmering uitzicht of beperking door vergunningen.

Achterstallig onderhoud en schade

Wat zijn de WOZ-bezwaar argumenten die hier onder vallen? Achterstallig onderhoud of schade kan zijn: verouderde keuken, waterschade, constructiefouten, asbest, gevelschade, houtrot etc. Ook schilderwerk wat verouderd is kan al argument zijn voor verlaging van de WOZ-waarde.

WOZ-bezwaar argumenten onder het kopje veroudering hebben ook te maken met energielabel en isolatie van de woning. Een woning met een laag energielabel zoals E hoort een lagere WOZ-waarde te hebben dan een woning met energielabel B. Behalve energielabel zijn individuele redenen zoals enkel glas WOZ-bezwaar argumenten voor WOZ-bezwaar.

Overlast

Bij overlast hebben we het over verschillende omgevingsfactoren die overlast kunnen veroorzaken. Met name stank en geluidsoverlast zijn goede WOZ-bezwaar argumenten voor een WOZ-bezwaar. Bijvoorbeeld stankoverlast door boerderijen geluidsoverlast door industrie of vliegtuigen. Ook natuurlijke verschijnselen zoals wateroverlast en aardbevingen vallen onder overlast. Wonen in de buurt van windmolens die lawaai maken of een treinspoor zijn ook legitieme WOZ-bezwaar argumenten.

Belemmering uitzicht

Diezelfde windmolens vallen ook onder belemmering van uitzicht als u hier last van heeft. Onder uitzicht vallen ook zaken als de ligging van de tuin of uitzicht op lelijke gebouwen. Geen zin in de tuin omdat u in de schaduw zit door een groot gebouw naast u beperkt ook het uitzicht en is een van de WOZ-bezwaar argumenten.

Beperking vergunningen

Heeft uw woning een monumentstatus dan is dit om meerdere redenen nadelig en WOZ-bezwaar argument. Zoals eerder genoemd zijn het niet hebben van goede isolatie een van de WOZ-bezwaar argumenten. Woningen met monumentstatus zijn vaak sterk verouderd op het gebied van isolatie en energielabel.

Genoeg WOZ-bezwaar argumenten voor een gegrond WOZ-bezwaar en verlaging van de WOZ-waarde. Als u bezwaar maakt bij MaakWOZbezwaar helpen wij u met het bedenken van geldige WOZ-bezwaar argumenten die voor uw woning van toepassing zijn.

WOZ-bezwaar Amersfoort

Als eerste krijgt u begin elk jaar de WOZ-beschikking in de mail. Dit is de WOZ-waarde van de woning van vorig jaar. De hoogte van de belastingkosten van 2020 zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning van 2021.

Meestal worden de beschikkingen rond februari/maart verstuurd. Per gemeente kan dit verschillen houd dit dus goed in de gaten. WOZ-bezwaar moet namelijk binnen 6 weken na ontvang beschikking aangetekend worden.

WOZ-bezwaar maken is makkelijk online te regelen. Binnen 3 minuten kunt u ons online WOZ-bezwaar formulier invullen om WOZ-bezwaar Amersfoort te maken.

In 5 stappen op weg naar een lagere WOZ-waarde en geen onnodig hoge belastingen. Denk vooraf het invullen na over WOZ-bezwaar argumenten voor uw woning. Uiteraard helpen wij u met het opstellen van WOZ-bezwaar argumenten.

Stap 1: invullen formulier

Vul het formulier in en machtig MaakWOZbezwaar.nl om namens u WOZ-bezwaar te maken. Naast algemene gegevens wordt gevraagd om dagtekening en aanslag of vorderingsnummer. De dagtekening en aanslag of vorderingsnummer zijn te vinden op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen.

Stap 2: controle gegevens

Controleer na het invullen van het online formulier of alle gegevens kloppen. Via ons klantenportaal kunt u controleren of de door u ingevulde gegevens juist zijn. Mochten hier fouten inzitten kunt u dit online eenvoudig aanpassen.

Stap 3: opsturen bezwaarschrift

MaakWOZbezwaar.nl stelt op basis van uw gegevens het bezwaarschrift op en stuurt deze naar de gemeente. Alle gegevens die nodig zijn vragen we aan de gemeente om de taxatie goed te kunnen uitvoeren.

Stap 4: vorderingen proces

Tijdens het proces houden we persoonlijk contact met u om u in te lichten over vorderingen in het proces. Via mail geven we u de meest actuele informatie over het bezwaar proces. Ook kunt u de vorderingen in het proces inzien in het klantenportaal.

Stap 5: uitspraak

De laatste stap van het bezwaar proces is de uitspraak door de gemeente. De gemeente Amersfoort heeft uiterlijk tot 31 december om met een uitspraak te komen. Na uitspraak wordt u door ons per mail op de hoogte gesteld van het resultaat. De uitspraak is ook in te zien via het klantenportaal.

Welke belastingen op basis van WOZ-waarde?

Meerder belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van uw woning. Dit is altijd gebaseerd op de WOZ-waarde van de woning vorig jaar. De WOZ-waarde van een woning in 2022 is bepalend voor de hoogte van meerdere belastingen in 2023.

De volgende belastingen zijn op basis van de WOZ-waarde:

  • Ozb-belasting

  • Inkomstenbelasting (eigenwoningforfait)

  • Waterschapsbelasting

Wat maakt MaakWOZbezwaar.nl bijzonder?

MaakWOZbezwaar.nl helpt woningeigenaren op unieke wijze om de WOZ-waarde te verlagen. Wij werken op een No cure, no pay basis. Dat houdt in dat we de kosten dragen in geval van een niet gegrond bezwaar. Zo blijft onze service altijd gratis en toegankelijk voor iedereen.

Omdat MaakWOZbezwaar.nl een juridische derde partij is mogen we de proceskosten declareren bij de gemeente. We declareren slechts een deel van de kosten die gelijk staan aan de door ons gemaakte uren.

WOZ-bezwaar op een eerlijke manier zonder poespas. Maak nog vandaag WOZ-bezwaar Amersfoort, wij doen de rest.

Het loont om bezwaar te maken. Helemaal top,dank je wel.

Het loont om bezwaar te maken. Helemaal top,dank je wel.

Bekijk alle reviews op Trustpilot