WOZ-bezwaar Epe

De Wet Waardering Onroerende zaken (Wet WOZ) schrijft voor dat de waarde van alle onroerende zaken in Nederland jaarlijks opnieuw moet worden vastgesteld. Dat betekent dat iedereen die in het bezit is van vastgoed met deze wet te maken heeft. U als woningeigenaar dus ook. De WOZ-waarde van uw koopwoning die door de gemeente waar u woont wordt vastgesteld, wordt gebruikt om de hoogte van verschillende belastingaanslagen te bepalen. Het kan voorkomen dat de WOZ-waarde te hoog wordt ingeschat, wat in de meeste gevallen financieel nadelig voor u is. Woont u in de gemeente Epe en denkt u dat de WOZ-waarde van uw koopwoning te hoog is ingeschat? Dan is het zeker aan te raden om een WOZ-bezwaar Epe in te dienen.Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Persoonlijke contact, ook via WhatsApp Persoonlijke contact, ook via WhatsApp
 Deskundig en onderbouwd bezwaar Deskundig en onderbouwd bezwaar
 Voor u geheel gratis! Voor u geheel gratis!

Kan ik echt geld besparen met een WOZ-bezwaar Epe?

Er is slechts één situatie waarin een hogere WOZ-waarde wel gunstig kan zijn: als u uw huis datzelfde jaar verkoopt. Potentiële kopers vragen de WOZ-waarde namelijk op bij de gemeente en baseren daar regelmatig hun openingsbod op. In alle andere gevallen is een te hoge WOZ-waarde alleen maar nadelig. Zoals we eerder al aangaven wordt de WOZ-waarde gebruikt om verschillende belastingaanslagen te berekenen. Het gaat dan bijvoorbeeld om afvalbelasting, onroerendezaakbelasting (OZB) en waterschapsbelasting. Hoe hoger de WOZ-waarde, hoe meer belasting u dat jaar moet afdragen. Dus als u het vermoeden heeft dat de WOZ-waarde te hoog is ingeschat, dan is het indienen van een WOZ-bezwaar Epe zeker de moeite waard. Als uw bezwaar gegrond wordt verklaard, kunt u op jaarbasis met gemak zo’n €250 besparen. 


Hoe moet ik een WOZ-bezwaar indienen?

U ontvangt de WOZ-beschikking ergens in het eerste kwartaal van het jaar. We raden aan om de brief niet te lang ongeopend te laten liggen; u heeft namelijk slechts zes weken de tijd om een WOZ-bezwaar in te dienen als u het niet eens bent met de door de gemeente vastgestelde waarde van uw koopwoning. U moet in het bezwaarschrift beargumenteren waarom u van mening bent dat de WOZ-waarde niet klopt. Dat vereist het opvragen van bepaalde documentatie, zoals het taxatierapport en de koopsominformatie van het Kadaster. Er komt dus nog aardig wat uitzoekwerk bij kijken. Heeft u daar geen tijd voor of wilt u simpelweg de kans dat uw WOZ-waarde verlaagd wordt vergroten? Maak dan gebruik van de dienstverlening van MaakWOZbezwaar.nl! U hoeft alleen maar even het onlineformulier in te vullen. Dit kost u slechts drie minuten van uw tijd. Wij regelen de rest en dienen de aanvraag voor u in!   


Wat zijn de kosten van een WOZ-bezwaar Epe?

Wanneer u als particulier gebruik maakt van de service van MaakWOZbezwaar.nl, dan is het indienen van een WOZ-bezwaar in Epe voor u geheel kosteloos. Wij werken namelijk volgens een zogeheten No Cure, No Pay methode. Indien het WOZ-bezwaar gegrond wordt geacht en uw WOZ-waarde verlaagd wordt, dan worden de door ons gemaakte kosten vanuit een wettelijke regeling betaalt. In het geval dat we er niet in slagen om de WOZ-waarde van uw koopwoning omlaag te brengen, dan nemen wij de kosten voor eigen rekening. Kortom, u heeft niets te verliezen!

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken