MaakWOZbezwaar.nl

WOZ bezwaar Den Haag

Door bezwaar WOZ Den Haag te maken kunt u als Haagse woningbezitter gemiddeld 132 euro per jaar besparen. Bezwaar maken WOZ Den Haag is bovendien gratis, waarmee u jaarlijks vele euro’s kan verdienen. Daarom is het zeker de moeite waard om eens dieper in te gaan op de Waardering Onroerende Zaken.

In de afgelopen jaren zijn de woningprijzen radicaal gestegen, waardoor de huidige WOZ-waarde in Den Haag gemiddeld 362.674 euro bedraagt. Voor inwoners van Den Haag zorgt dit voor een verhoogde belastingaanslag. Als u in Den Haag een woning bezit, is het dan ook zeker aan te raden om de WOZ-waarde van uw woning goed te controleren. Want er bestaat reëel een kans dat u voor een te hoog bedrag bent aangeslagen door de Gemeente Den Haag.

Is uw WOZ-waarde aanslag ook te hoog? Dan kan MaakWOZbezwaar u gratis helpen bij een bezwaar WOZ Den Haag maken. Neem vandaag nog contact met ons op.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Binnen 3 minuten geregeld Binnen 3 minuten geregeld
 Deskundig en onderbouwd bezwaar Deskundig en onderbouwd bezwaar
 Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat! Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat!

Bespaar kosten met WOZ bezwaar Den Haag

Met een WOZ bezwaar Den Haag kunt u jaarlijks veel kosten besparen. Niemand wil te veel belasting betalen in Den Haag. Het leven wordt al steeds duurder. De gas- en elektriciteitsprijzen zijn dit jaar enorm gestegen, de ziektekostenverzekering stijgt jaarlijks en de boodschappen worden steeds duurder. Waarom zou u onnodig veel belasting betalen?

Met WOZ bezwaar Den Haag kunt u snel geld besparen. Dat klinkt uiteraard als muziek in de oren. Als de WOZ-waarde van een woning wordt verlaagd, dan leidt dit tot een lager bedrag aan jaarlijkse belastingen.

Maar dat is niet het enige, want aan de WOZ-waarde zijn een aantal heffingen verbonden, zoals het rioolrecht, de afvalstoffenheffing en de waterschapsbelasting. Daarnaast is de WOZ-waarde ook bepalend voor het eigen-woning forfait, oftewel de bijtelling voor een eigen huis in de inkomstenbelasting.

Arrow

Waarom bij gemeente Den Haag WOZ bezwaar maken?

We geven u een aantal redenen waarom bij de gemeente Den Haag WOZ bezwaar maken zinvol is:

 • Betaal minder belasting.
 • Geheel gratis WOZ bezwaar maken.
 • Binnen 3 minuten is bezwaar WOZ Den Haag geregeld.
 • Gemiddelde besparing van 132 euro per jaar. *
 • Lagere heffing voor riolering, afvalstoffen en waterschapsbelasting.
 • Lagere bijtelling voor eigen woning forfait.

* Dit is een gemiddelde gebaseerd op de cijfers van 2020. De kostenbesparing is verdeel over verschillende aanslagen.

Maak WOZ bezwaar en betaal minder belasting

Maak WOZ bezwaar en betaal daardoor niet alleen minder onroerend zaak belasting, maar ook minder waterschapsbelasting, rioolrecht- en afvalstoffenheffing. Door een WOZ bezwaar in te dienen bij uw gemeente, ontstaat er een grote kans dat u WOZ-waarde wordt aangepast. Dit is van toepassing indien uw woning minder waard is dan de WOZ-beschikking aangeeft.

Hoe bepaalt de gemeente Den Haag de WOZ waarde?

Om de WOZ waarde van uw woning in te kunnen schatten, kijkt de gemeente onder andere naar de kenmerken van de woning en naar de verkoopcijfers van alle vergelijkbare woningen die rond de waarde peildatum (1 januari van het vorige jaar) zijn verkocht. Bij kenmerken kunt u denken aan het type woning, de grootte, het bouwjaar en de ligging.

Op basis van deze factoren maakt de gemeente een taxatiemodel, een geautomatiseerde vergelijking voor alle woningen binnen de gemeentegrenzen. Woningen worden over het algemeen niet individueel getaxeerd, waardoor er geen rekening wordt gehouden met de specifieke kenmerken van uw woning.

MaakWOZbezwaar.nl controleert of de gemeente de WOZ-waarde niet te hoog heeft ingeschat. Vervolgens proberen wij deze WOZ-waarde te verlagen via een bezwaar WOZ Den Haag in te dienen, zodat u minder belasting hoeft te betalen.

Bezwaarprocedure in Den Haag

 1. Aanmelding via MaakWOZbezwaar.nl
 2. Controleer bevestigingsmail inclusief inlog naar klantenportaal.
 3. Foto’s uploaden (indien nodig).
 4. Wij dienen bezwaar WOZ Den Haag in.
 5. nl woont een eventuele hoorzitting bij.
 6. Gemeente Den Haag stuurt uitspraak naar Maak WOZ Bezwaar. Wij controleren deze en geven u vervolgens gericht advies. 

Waarom bezwaar maken WOZ

Een bezwaar maken WOZ bespaart u jaarlijks kosten. Maar weinig Nederlanders weten dat u kunt besparen op uw belasting door WOZ bezwaar te maken. Een lagere WOZ-waarde is bijna altijd voordelig. De WOZ-waarde van uw woning heeft namelijk gevolgen voor meerdere belastingen. De belastingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde zijn onder andere de onroerende zaak belasting en waterschapsbelasting.

Niemand wil graag meer belasting betalen dan benodigd is. Door bezwaar maken WOZ waarde is dat ook niet meer nodig. MaakWOZbezwaar.nl dient gratis het bezwaar WOZ Den Haag in. Het kost u dus niets en het kan u bovendien veel geld opleveren. Neem vandaag nog contact met ons op.

Eenvoudig WOZ bezwaar maken

Eenvoudig WOZ bezwaar maken, kan dat? Jazeker, wij verzorgen de gehele aanvraag voor u. Helaas zijn nog niet veel woningbezitters in Den Haag op de hoogte van de mogelijkheid van WOZ bezwaar maken. Dat is jammer, want een bezwaar maken WOZ Den haag is gemakkelijker dan u wellicht denkt. Wij geven u een aantal tips.

Tip 1: Meld u binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet aan bij MaakWOZbezwaar.nl. Doorgaans ontvangt u de WOZ-beschikking in januari of februari. En anders kunt u deze ook digitaal opvragen via mijnoverheid.nl.

Tip 2: WOZ bezwaar maken heeft altijd zin. Indien de uitkomst van het bezwaarschrift is dat uw WOZ-waarde niet verlaagd wordt, dan zijn de proceskosten voor ons.

Tip 3: Maak bezwaar middels een ervaren bureau zoals MaakWOZbezwaar. Wij hebben gecertificeerde taxateurs in dienst. Zij dienen het bezwaarschrift in met ondersteunende redenen, waardoor uw slagingskans 90% hoger ligt.

Kan ik als huurder bezwaar maken WOZ waarde Den Haag?

Ja, als huurder kunt u ook zeker bezwaar maken WOZ waarde Den Haag. Voor woningeigenaren betekent een verlaging van de WOZ-waarde minder belasting betalen. Voor een huurder betekent een lagere WOZ-waarde doorgaans een huurverlaging. De WOZ-waarde bepaalt namelijk de maximaal toelaatbare huur voor een woning.

Indien u als huurder een bezwaar WOZ Den Haag wilt maken, komt er meer bij kijken dan bij een woningeigenaar. Als huurder kunt u bezwaar maken WOZ waarde Den Haag, waarbij het niet uitmaakt of u woning huurt in de particuliere sector of een sociale huurwoning heeft.

Indien de WOZ-waarde van de huurwoning wordt verlaagd, dan krijgt zowel de huurder als de verhuurder uitslag van de uitspraak bezwaar WOZ Den Haag. Indien de verhuurder het niet eens is met de verlaging van de WOZ-waarde kan hij daar weer een bezwaar op maken.

Het tenslotte om een verlaging van de maximale huurprijs van de Haagse woning. Indien uw huur niet in de buurt komt van de maximale huurprijs, dan gaat niet automatisch uw maandelijks huurbedrag omlaag. Indien u een maximale huur heeft en de WOZ-waarde van de woning wordt verlaagd na het bezwaar WOZ Den Haag, dan kunt u een huurverlaging verwachten.

Dit betekent overigens niet dat het geen zin heeft als u géén maximale huur betaalt voor uw sociale huurwoning. Een WOZ-waarde verlaging zonder dat u maximale huur betaalt kan alsnog gunstig zijn, indien in de toekomst uw huur wel wordt verhoogd.

Geldig bezwaarschrift indienen gemeente Den Haag

Voor een geldig bezwaarschrift indienen gemeente Den Haag is een te hoge WOZ-waarde niet toereikend. In een bezwaarschrift moet u gemotiveerd aangeven waarom de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld. Wij helpen u daar uiteraard mee.

Bij een WOZ bezwaarschrift indienen gemeente Den Haag wordt onderscheid gemaakt tussen factoren die de woning betreffen en externe factoren. Eerstgenoemde zijn bijvoorbeeld een slechte fundering, scheuren in de muur, het ontbreken van een dakkapel of uitbouw in tegenstelling tot andere referentiepanden.

Externe factoren die kunnen leiden tot een verlaging van de WOZ-waarde zijn bijvoorbeeld nabijheid van een UMTS-zendmast, spoorwegen, autowegen en vliegvelden. Maar ook overlast van studentenwoningen, invloed van windmolens of een speelplaats naast de woning. Er zijn nog veel meer mogelijke redenen op te noemen, waarbij wij u ontzorgen bij een gratis WOZ bezwaar indienen bij uw gemeente.

Woningwaarde in de stad Den Haag

Een gemiddelde woning in Den haag bedraagt € 362.674. In 2019 was de gemiddelde WOZ-waarde van een Haagse woning nog € 241.000. Vorig jaar was de vraagprijs van een gemiddelde woning maar liefst € 564.370. De stijgingen van afgelopen jaren betekenen ook een forse stijging in belastingen voor de Haagse woningeigenaar.

De WOZ-waarde van een woning heeft namelijk invloed op meerdere belastingen waaronder, waterschaps- en vermogensbelasting. Des te hoger de waarde van uw woning, des te meer belasting u moet betalen. Indien uw woning in de afgelopen jaren in waarde is gestegen, betaalt u nu fors meer belasting.

MaakWOZbezwaar probeert de WOZ-waarde van uw woning in Den Haag te verlagen door een WOZ Den haag bezwaar in te dienen bij de gemeente. Met een WOZ-waarde verlaging wordt gemiddeld 132 euro bespaard op de meerdere belastingen die hieraan vastzitten.

De WOZ-waarde is al jaren aan het stijgen. Daarmee automatisch ook de heffingen en belastingen die hieraan gekoppeld zijn. Zoals de OZB, inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait), schenkbelasting en erfbelasting.

Waarom zou u als Haagse woningbezitter meer belasting betalen dan nodig is? Kom in actie en laat MaakWOZbezwaar vandaag nog een bezwaar WOZ Den Haag maken!

Voordelen WOZ bezwaar maken via MaakWOZbezwaar

De voordelen van WOZ bezwaar maken via MaakWOZbezwaar is dat wij de nodig ervaring en expertise hebben. Daardoor verloopt het bezwaarproces soepeler en sneller. Voor een WOZ bezwaar maken gelden namelijk strenge regels.

Tijdens de hoorzitting bij de gemeente dient een goede onderbouwing ten grondslag te liggen waarom de huidige WOZ-waarde te hoog is. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken. MaakWOZbezwaar neemt het gehele proces kosteloos uit uw handen. Onze gecertificeerde taxateurs ontzorgen u als klant volledig van al deze ingewikkelde processen.

Hoe werkt gratis WOZ bezwaar via MaakWOZbezwaar.nl?

Gratis WOZ bezwaar maken via MaakWOZbezwaar.nl werkt heel eenvoudig. U meldt zich binnen zes weken na de ontvangen WOZ-beschikking bij ons aan en vult het vragenformulier in.

Vervolgens vragen wij bij de gemeente Den Haag het taxatierapport op. Aan de hand van onze bevindingen en het ingevulde formulier, stellen wij een bezwaarschrift op en dienen deze bij de gemeente in. Na de hoorzitting ontvangen wij de uitspraak van de gemeente. Dit besluit wordt door onze taxateur beoordeeld. Daarna ontvangt u via e-mail de uitspraak samen met ons advies.

Gemiddeld duurt een bezwaarprocedure een half jaar. De gemeente heeft echter tot 31 december van het belastingjaar de tijd om tot een besluit te komen. Tijdens deze periode ben u verplicht de gemeentelijke belastingen te betalen. Indien het bezwaar gegrond is bevonden, ontvangt u het te veel betaalde belastingbedrag terug van uw gemeente.

Waar wacht u nog op? Vraag vandaag nog een bezwaar WOZ Den Haag bij MaakWOZbezwaar.nl aan.

Ik maak een volgende keer weer graag gebruik van jullie site. Ben zeer tevreden over het resultaat.

Ik maak een volgende keer weer graag gebruik van jullie site. Ben zeer tevreden over het resultaat.

Bekijk alle reviews op Trustpilot