MaakWOZbezwaar.nl

WOZ-bezwaar Eindhoven

De gemeentelijke aanslag met daarop de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of ander onroerende zaak valt ieder jaar op de mat. De laatste paar jaar zult u vast gemerkt hebben dat dit bedrag is gestegen. Dat komt doordat huizen duurder en duurder zijn geworden. Maar wist u dat de WOZ-waarde in Eindhoven regelmatig te hoog wordt ingeschat? Zo betaald u al snel €256,- euro te veel per jaar. En dat is natuurlijk zonde. Door bezwaar te maken kunt u dit voorkomen. Wij helpen u graag bij het bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde in Eindhoven.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Binnen 3 minuten geregeld Binnen 3 minuten geregeld
 Deskundig en onderbouwd bezwaar Deskundig en onderbouwd bezwaar
 Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat! Voor u geheel gratis, ongeacht het resultaat!

Waarom WOZ betalen in Eindhoven?

WOZ, Waardering Onroerende Zaken, staat voor een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van de belastingen en gemeentelijke heffingen die u moet betalen. Deze waarde is gekoppeld aan de ontwikkelingen op de woningmarkt in de gemeente Eindhoven. Bij het bepalen van de hoogte van de WOZ-waarde wordt gekeken naar: 

  • De verkoopwaarde van uw woning, bedrijfspand of ander onroerend goed op 1 januari van het jaar ervoor. Dit noemen we ook wel de waardepeildatum. 

  • Aanpassingen en verbouwingen aan uw woning die u het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. 

  • Nieuw: per 2022 zijn de gemeenten wettelijk verplicht alle WOZ-taxaties van woningen te baseren op de gebruiksoppervlakte in plaats van de inhoud. Wat hiervoor gebruikelijk was. Dus het aantal vierkante meters gebruiksoppervlakte van uw woning wordt meegenomen. Deze wijziging zal voor vele woningen geen gevolgen hebben op de WOZ-waarde.

Aangezien de gemeente Eindhoven jaarlijks van duizenden woningen de WOZ-waarde moet bepalen gebeurd dit automatisch. Uw WOZ-waarde wordt dus ook automatisch berekend door uw woning te vergelijken met woningen in de buurt. De woningen in de buurt kunnen flink verschillen ten opzichte van uw woning. Denk aan achterstallig onderhoud, een nieuwe dakkapel of opgeknapte tuin. En dat levert regelmatig een te hoge WOZ-waarde op, waardoor u dus te veel belasting betaald. Zonde, want voor dat geld kunt u in Eindhoven heel veel andere leuke dingen doen. Zoals een terrasje pakken in de binnenstad of een bezoek aan het Van Abbemuseum.

Arrow

WOZ-waarde gemeente Eindhoven

In Eindhoven was in 2021 de gemiddelde WOZ-waarde €284.345. In 2022 is dit gemiddelde gestegen naar €308.514. De WOZ-waarde stijging komt doordat de prijzen voor de woningen ook duurder en duurder zijn geworden. Uit cijfers van de gemeente Eindhoven blijkt dat de waarde van een gemiddelde woning de afgelopen periode gestegen is met maar liefst 12,5%. De WOZ-waarde die door de gemeente Eindhoven wordt gekoppeld aan de woningen blijkt voor een klein deel te kloppen, maar bij gemiddeld 20% van de woningen in Eindhoven blijkt de WOZ-waarde onjuist.

Klopt de WOZ-waarde van mijn woning in Eindhoven?

Heeft u twijfels of de WOZ-waarde die de gemeente Eindhoven voor u heeft vastgesteld wel klopt? Is deze niet te hoog? Als eerste kunt u de WOZ-waarde checken via het WOZ-waardeloket. Hier kunt u gratis de WOZ-waarde van uw woning in Eindhoven en eventueel andere onroerende zaken opvragen. Daarnaast kunt u bij de gemeente Eindhoven een taxatieverslag opvragen. Samen met de koopsominformatie van het Kadaster kunt u dan controleren of de WOZ-waarde ongeveer klopt. Komt u tot de conclusie dat uw WOZ-waarde echt te hoog is, dan kunt u bezwaar maken op uw WOZ-beschikking. Dat moet binnen 6 weken na de datum dat u de WOZ-beschikking heeft ontvangen. Dit bezwaar dient u in bij de gemeente Eindhoven. Laat ons u hierbij helpen. Wij maken gratis voor uw bezwaar tegen uw WOZ-beschikking.


Waarom een bezwaar maken 

Een WOZ-bezwaar is altijd de moeite waard. Ten eerste is het gratis. Volgens de wettelijke regelgeving (artikel 7:15 en 8:75) betaalt de gemeente Eindhoven de kosten bij een gegrond bezwaar. Bij MaakWOZbezwaar helpen wij u zo goed mogelijk om de kans van slagen te vergroten door op te treden als officieel juridisch derde partij. Wordt het bezwaar niet gegrond verklaard? Die kans is klein, maar stel dat het zo is, dan zullen wij de kosten hiervoor dragen en blijft de WOZ-waarde zoals die was. De tweede reden waarom een WOZ-bezwaar maken de moeite waard is, is dat het u jaarlijks flinke besparing op kan leveren. In bezwaar gaan kan u al snel tientallen tot honderden euro's besparing opleveren. Met een bezwaar valt alleen iets te winnen en niks te verliezen. 

Tips om een bezwaar te maken

Helaas duurt het proces van een WOZ-bezwaar vrij lang. Het bezwaar wordt door verschillende mensen en instanties grondig bekeken voordat er een oordeel geveld wordt. Bovendien is het handig om de juiste kennis van een WOZ-bezwaar proces te hebben. Dat vergroot namelijk de kans van slagen. Hierbij enkele tips om die kans zo groot mogelijk te maken: 

  1. Schakelt u een bureau in die voor u uw WOZ-bezwaar indient? Slim! Zij hebben de juiste kennis en ervaring in huis uw WOZ-bezwaar met een grotere kans te laten slagen. Ook MaakWOZbezwaar heeft ervaren en gediplomeerde juristen in huis die voor u graag aan de slag gaan. 

  2. Maak een WOZ-bezwaar binnen 6 weken na de dagtekening die u ontvangt tussen januari en februari. 

  3. Wij adviseren om elk jaar een WOZ-bezwaar te maken voor de meest gunstige belasting tarieven. Wilt u daar meer over weten? Neem gerust contact met ons op. 

Hoe zorgt MaakWOZbezwaar ervoor dat uw WOZ-waarde verlaagd wordt?

Heeft u besloten om MaakWOZbezwaar in te schakelen om uw WOZ-waarde van uw woning in Eindhoven te verlagen? Top! In vijf stappen zorgen wij ervoor dat u eenvoudig online bezwaar kunt maken tegen uw WOZ beschikking. 

1.  Aanmelden & machtigen
Een geslaagd WOZ-bezwaar begint met het invullen van het digitale formulier. Dit kost slechts 3 minuten. Helemaal ingevuld en verstuurd? Dan heeft u ons gemachtigd om de bezwaarprocedure uit te voeren. Meld u binnen 6 weken na de WOZ dagtekening aan en wij doen de rest. Weet u niet meer zeker wat uw dagtekening is? Die is te vinden op Mijnoverheid.nl. 

2. Controle gegevens

Nadat u zich heeft aangemeld kunt u uw ingevulde gegevens bekijken en controleren in uw persoonlijke online klantenportaal. Het is belangrijk dat u dit zorgvuldig doet, zodat wij met alle gegevens aan de slag kunnen. 

3. Het bezwaarschrift 

Wij maken het bezwaarschrift in orde en sturen het op naar de gemeente Eindhoven. Onze ervaren WOZ-taxateurs gaan aan de slag met een gegronde motivatie en zorgen voor de juiste argumenten die een lagere WOZ-waarde voor uw woning onderbouwen. Het kan zijn dat de gemeente Eindhoven extra gegevens opvragen voor het uitvoeren voor een taxatie. 

4. Persoonlijk contact

Van elke stap die wij zetten wordt u per mail op de hoogte gehouden. Daarnaast kunt u in uw persoonlijke omgeving in het klantportaal ook de actuele status van het hele proces volgen. Heeft u aanvullende vragen? Dan kunt u ons ook altijd bereiken via info@maakwozbezwaar.nl of Whatsapp

5. De uitspraak

Zodra we de uitspraak van de gemeente Eindhoven hebben ontvangen zullen we die nauwkeurig beoordelen. Daarna sturen we de uitspraak naar u door. Zijn we niet tevreden? Dan kunnen we in overleg met u in beroep gaan bij de Rechtbank. Een WOZ-bezwaarprocedure duurt meerdere maanden, officieel heeft de gemeente Eindhoven tot 31 december de tijd voor een uitspraak. Het kan dus zijn dat uw WOZ-bezwaar enige tijd gaat duren. 

Dus, bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde van uw woning in Eindhoven? Meld u dan nu aan door dit digitale formulier in te vullen en wij zorgen ervoor dat er een deskundig bezwaar, inclusief WOZ-taxatie, wordt ingediend bij uw gemeente. 

Geniaal, een echte aanrader. Behulpzaam en professioneel. En verstand van zaken.

Geniaal, een echte aanrader. Behulpzaam en professioneel. En verstand van zaken.

Bekijk alle reviews op Trustpilot