WOZ-bezwaar Bernheze

We moeten in Nederland allemaal belasting afdragen; daar ontkomen we simpelweg niet aan. Er zijn echter heel wat mensen die zonder dat ze het weten meer belasting betalen dan nodig is. Het betreffen mensen die in het bezit zijn van vastgoed zoals een koopwoning, en wiens WOZ-waarde te hoog is ingeschat door de gemeente. De WOZ-waarde heeft namelijk een grote invloed op wat huizenbezitters dat daaraan belasting moeten afdragen. Bent u woonachtig in Bernheze en van mening dat de WOZ-waarde te hoog is? Daar hoeft u geen genoegen mee te nemen. MaakWOZbezwaar.nl legt u uit waarom het raadzaam is om in dat geval een WOZ-bezwaar Bernheze in te dienen, en hoe u dat kunt aanpakken.
Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Een goed onderbouwd bezwaarschrift Een goed onderbouwd bezwaarschrift
 Voor u altijd 100% gratis Voor u altijd 100% gratis
 Vul een formulier in, wij regelen de rest Vul een formulier in, wij regelen de rest

Heeft het zin om een WOZ-bezwaar Bernheze in te dienen?

De Wet WOZ (Waardering Onroerende zaken) is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de overheid zo eerlijk mogelijk belastingen kan heffen. De WOZ-waarde van uw koopwoning, die elk jaar opnieuw door de gemeente wordt vastgesteld, bepaalt voor een deel hoeveel u datzelfde jaar moet afdragen aan onder andere inkomstenbelasting, waterschapsbelasting en afvalstoffenheffingen. Het wil echter nog weleens voorkomen dat de gemeente de WOZ-waarde te hoog inschat. Een minimale afwijking maakt niet veel uit. Maar als de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde behoorlijk verschilt van de werkelijke waarde, dan betekent dit dat u dat jaar honderden euro’s meer aan belasting moet betalen. Door een WOZ-bezwaar Bernheze in te dienen heeft u een goede kans dat de gemeente de WOZ-waarde alsnog verlaagd. Het is dus zeker de moeite waard!


Hoe lang heb ik om bezwaar te maken?

De gemeente informeert u over de door hen vastgestelde WOZ-waarde via de WOZ-beschikking, die u in het eerste kwartaal van het jaar per post ontvangt. We raden aan om de brievenbus in deze periode goed in de gaten te houden en na ontvangst zo snel mogelijk te controleren of de WOZ-waarde wel of niet klopt. Als u het vermoeden heeft dat de WOZ-waarde te hoog is, dan heeft u tot maximaal zes weken na de dagtekening op de WOZ-beschikking om een WOZ-bezwaar Bernheze in te dienen. Dient u het bezwaarschrift te laat in? Dan is de WOZ-waarde definitief en kunt u er (in elk geval voor dat jaar) niets meer aan veranderen. 


WOZ-bezwaar Bernheze: hoe werkt het? 

Het indienen van een WOZ-bezwaar Bernheze kan nog best ingewikkeld zijn, zeker als u het nog niet eerder gedaan heeft. U moet namelijk kunnen beargumenteren waarom u denkt dat de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde te hoog is. Er dienen daarom bepaalde stukken bijgevoegd te worden, zoals de WOZ-taxatie. Ziet u erg op tegen al dat uitzoekwerk en geregel, maar wilt u het er ook niet bij laten zitten? Maak dan vooral gebruik van de dienstverlening van MaakWOZbezwaar.nl! Voor onze specialisten is het indienen van bezwaarschriften dagelijkse kost. Bovendien is onze service voor u 100% gratis én vergroot u de kans dat het bezwaar uiteindelijk gegrond wordt geacht en de WOZ-waarde van uw koopwoning daadwerkelijk verlaagd wordt. 

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken