MaakWOZbezwaar.nl

WOZ bezwaar in Amsterdam

Inwoners van Amsterdam besparen gemiddeld €132,- euro per jaar door een gratis WOZ bezwaar in te dienen bij de gemeente Amsterdam. 

De afgelopen jaren zijn de woningprijzen enorm gestegen, waardoor de huidige WOZ-waarde gemiddeld een recordwaarde van €499.520,- bedraagt. Dit zorgt voor een hogere belastingaanslag van de gemeente. Inwoners van Amsterdam dienen dit goed te controleren, want er bestaat een kans dat u te veel belasting moet betalen.

Wij helpen gratis bezwaar te maken tegen de WOZ waarde.

Ook profiteren van een lagere WOZ-waarde?

Maak direct bezwaar en wij zorgen voor een deskundig bezwaarschrift, onderbouwd met een taxatie!

Nu bezwaar maken

De voordelen van MaakWOZBezwaar.nl

 Betaal minder belasting Betaal minder belasting
 Geheel gratis Geheel gratis
 Binnen 3 minuten bezwaar maken Binnen 3 minuten bezwaar maken

Kosten besparen met een WOZ-bezwaar

Het leven in Nederland wordt steeds duurder en de gemiddelde Nederlander voelt dit in zijn portemonnee. Het kan interessant zijn om daarom bezwaar te maken tegen uw WOZ waarde, wat kan leiden tot een mooi besparing op uw gemeentelijke belastingen.

WOZ bezwaar Amsterdam: Minder belasting betalen door verlagen WOZ-waarde?

Elke Nederlandse huiseigenaar betaalt belasting over zijn of haar woning, zo ook in Amsterdam. De hoogte van de WOZ-waarde is de grondslag voor een groot aantal belastingen. De gemeente maakt een schatting en bepaalt wat de WOZ-waarde is van uw woning. Het verzorgingsgebied van de gemeente Amsterdam is groot, wat zorgt voor veel fouten bij de geautomatiseerde waardebepaling. Hierbij wordt niet altijd rekening gehouden met uw specifieke woning.

MaakWOZbezwaar.nl controleert of de gemeente de WOZ-waarde niet te hoog heeft ingeschat. Ze proberen deze WOZ-waarde te verlagen zodat u minder belasting hoeft te betalen.

Arrow

Hoe bepaalt de gemeente Amsterdam de WOZ-Waarde?

De gemeente kijkt voor de waardebepaling van uw woning naar verkopen van vergelijkbare woningen. Aan de hand hiervan wordt de WOZ-waarde bepaald. Alle verzamelde gegevens worden vervolgens vastgelegd in het taxatieverslag. Dit taxatieverslag kunt u zelf ook inzien als u dat zou willen. Het opvragen van het taxatieverslag doe MaakWOZbezwaar voor u als u bezwaar maakt via ons. Het taxatieverslag is dan via het klantenportaal in te zien.

De bezwaarprocedure in Amsterdam

  • Aanmelding via MaakWOZbezwaar.nl
  • Bevestigingsmail controleren met inlog naar klantenportaal
  • Foto’s uploaden indien nodig
  • MaakWOZbezwaar.nl dient in bij gemeente
  • MaakWOZbezwaar.nl woont de eventuele hoorzitting bij
  • Gemeente stuurt uitspraak naar MaakWOZbezwaar. Wij controleren deze en geven u advies

Waarom WOZ-bezwaar maken?

Maar weinig Nederlanders weten dat u kunt besparen op uw belasting door WOZ-bezwaar te maken. Een lagere WOZ-waarde is bijna altijd voordelig. De WOZ-waarde van uw woning heeft gevolg voor meerdere belastingen. De belastingen die gebaseerd zijn op de WOZ-waarde zijn onder andere de onroerende zaak- en waterschapsbelasting.

Niemand betaalt graag te veel belasting en door WOZ-bezwaar te maken is dat ook niet nodig. Door bezwaar te maken tegen de hoogte van uw WOZ-waarde kunt u dat voorkomen. MaakWOZbezwaar.nl maakt gratis bezwaar voor u. Het kost u dus niets en het kan veel geld besparen.

WOZ bezwaar maken: het is eenvoudiger dan u denkt.

Veel huiseigenaren in Amsterdam zijn nog niet op de hoogte van de mogelijkheden van WOZ-bezwaar maken bij maakWOZbezwaar.nl. Dat is zonde, omdat WOZ-bezwaar maken eenvoudiger is dan u denkt.

WOZ bezwaar maken tips

Tip 1: Het enige wat u hoeft te doen is aanmelden bij MaakWOZbezwaar.nl  binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. De WOZ-beschikking is digitaal te vinden op mijnoverheid.nl. Deze WOZ-beschikking ontvangt u in januari of februari.

Tip 2: Bezwaar maken heeft altijd zin. Mocht het zo zijn dat de WOZ-waarde niet wordt verlaagd zijn de proceskosten voor ons als u woningeigenaar of sociaal huurder bent.

Tip 3: Maak bezwaar bij een ervaren bureau zoals MaakWOZbezwaar. MaakWOZbezwaar gecertificeerde taxateurs in dienst waardoor uw slagingskans 90% hoger is op een gegrond bezwaar.

Huurders kunnen ook WOZ bezwaar maken in Amsterdam

Voor woningeigenaren betekent een verlaging van de WOZ-waarde van de woning minder belasting. Als huurder kunt u ook WOZ-bezwaar maken voor uw huurwoning in Amsterdam. WOZ-bezwaar als huurder zou kunnen leiden tot een lagere huur.

De WOZ-waarde van huurwoningen in Amsterdam bepaalt de maximaal toelaatbare huurprijs. Echter komt er bij het maken van WOZ-bezwaar als huurder meer kijken dan als woningeigenaar.

Zo is het mogelijk als huurder om WOZ-bezwaar te maken als u een woning huurt zowel in de sociale huur als particuliere sector. Stel dat de WOZ-waarde wordt verlaagd als huurder dan krijgt de verhuurder ook uitslag van de uitspraak. De WOZ-waarde is namelijk zowel voor huurder als verhuurder hetzelfde. De verhuurder kan ook als hij het niet eens is met de verlaging van de WOZ-waarde bezwaar maken.

Ten slotte gaat het om een verlaging van de maximale huurprijs. Stel u bent huurder en uw huur komt niet in de buurt van de maximale huurprijs dan gaat uw huur niet automatisch omlaag. Als u maximale huur betaalt en de WOZ-waarde van uw huurwoning wordt verlaagd dan wel.

Dit betekent niet dat het geen zin heeft als u geen maximale huur betaalt voor uw sociale huurwoning. Een WOZ-waarde verlaging zonder dat u maximale huur betaalt kan alsnog gunstig zijn. Stel dat uw huur in de toekomst verhoogd wordt.

Compleet WOZ bezwaar maken

Alleen een te hoge WOZ-waarde is niet voldoende om een geldig bezwaar in te dienen.  Wij helpen u daarbij. Zo zijn er meerdere redenen voor een WOZ-waarde verlaging. Wijkt de ligging van uw woning af ten opzichte van de referentiewoningen? Heeft uw woning achterstallig onderhoud? Is er sprake van gedateerde voorzieningen? Dit kunnen allemaal goede redenen zijn om bezwaar in te dienen tegen de hoogte van uw WOZ-waarde en de WOZ-waarde. Zo zijn er nog veel meer mogelijke redenen waar wij u bij ontzorgen.

Woningwaarde Amsterdam

De gemiddelde woning in Amsterdam is €499.520,- waard. In 2018 was de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Amsterdam nog €378.000,-. Vorig jaar was de vraagprijs van een gemiddelde woning maar liefst €785.117. De stijgingen van afgelopen jaren betekenen ook een forse stijging in belastingen voor de Amsterdamse woning eigenaar.  De WOZ-waarde van een woning heeft namelijk invloed op meerdere belastingen waaronder, waterschaps- en vermogensbelasting. 

Hoe meer uw woning waard is, hoe meer belasting u betaalt. Als uw woning de afgelopen jaren gestegen is in waarde, betaalt u nu dus flink meer belasting. MaakWOZbezwaar probeert de WOZ-waarde van uw woning in Amsterdam te verlagen door bezwaar te maken bij de gemeente Amsterdam.

Met een WOZ-waarde verlaging wordt gemiddeld €132,- bespaard op de meerdere belastingen die hieraan vastzitten. 

De WOZ-waarde zijn al jaren aan het stijgen. Daarmee automatisch ook de meerdere belastingen die worden bepaald aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning.

Waarom zou u als huiseigenaar in Amsterdam meer belasting betalen dan nodig is? Kom in actie en maak nog vandaag bezwaar aan! 

Voordelen van WOZ bezwaar maken via Maakwozbezwaar.nl

Maakwozbezwaar.nl heeft de ervaring en expertise voor een soepel proces. Rondom het bezwaar maken zijn strenge regels. Tijdens de hoorzitting bij de gemeente moet ook goed onderbouwd worden waarom de huidige WOZ-waarde te hoog is.

Klinkt dit wel erg moeilijk? Geen probleem Maakwozbezwaar.nl neemt het gehele proces kosteloos uit handen. De gecertificeerde taxateurs van MaakWOZbezwaar.nl ontzorgen u als klant volledig van alle processen.

Hoe werkt bezwaar maken via Maakwozbezwaar.nl?

Meld u eenvoudig aan binnen 6 weken na de WOZ-beschikking en vul het formulier in om bezwaar te maken. Vervolgens vragen wij bij de gemeente het taxatierapport op. Aan de hand van bevindingen en het ingevulde formulier stellen wij een bezwaarschrift op om in te kunnen dienen bij de gemeente. Na de hoorzitting ontvangen wij de uitspraak van de gemeente. Dit besluit zal door onze taxateur beoordeeld worden. Vervolgens ontvangt u de uitspraak samen met ons advies in de mail.

Gemiddeld duurt een bezwaarprocedure een half jaar. De gemeente heeft echter tot 31 december van het belastingjaar om tot een besluit te komen.

In deze periode moet u de gemeentelijke belastingen ‘gewoon’ betalen. Indien het bezwaar gegrond is ontvangt u het te veel betaalde bedrag terug van de gemeente.

Waar wacht u op maak nog vandaag bezwaar aan bij maakWOZbezwaar!

Helder, efficiënt, sterke communicatie en blij met het behaalde resultaat, een aanrader!

Helder, efficiënt, sterke communicatie en blij met het behaalde resultaat, een aanrader!

Bekijk alle reviews op Trustpilot