WOZ particulieren

Wat is de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde is een zo goed mogelijke schatting van de mogelijke verkoopprijs op de waardepeildatum. De gemeente bepaalt deze waarde aan de hand van een systematische vergelijking met andere woningen die recent zijn verkocht. De gemeente analyseert het verkoopcijfer en houdt ook de kenmerken van een woning bij. Op deze manier worden de drie meest geschikte verkopen (die het meest overeenkomen met uw woning), gebruikt voor de waardebepaling van uw object.

In eenvoudige bewoording: De WOZ-waarde is het geschatte bedrag waarvoor u volgens de gemeente de woning op de waardepeildatum had kunnen verkopen.

Waarom bezwaar maken?

Bij modelmatige waardebepaling kan er veel fout gaan. De gemeente dient namelijk rekening te houden met de onderlinge verschillen tussen uw woning en de woningen die als onderbouwing worden gebruikt. Denk hierbij aan inhoud/oppervlakte, perceelgrootte, onderhoud, luxe en ligging. Als u denkt dat de gemeente fouten heeft gemaakt in de waardebepaling van uw woning, dan is het verstandig om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde. Wij helpen u hier graag bij.

Wat is de procedure?

MaakWOZbezwaar.nl is een deskundige dienstverlener en is specialist in het maken van bezwaar voor particuliere woningeigenaren (en huurders). Meld u aan via onze website en machtig MaakWOZbezwaar.nl voor het aantekenen van uw WOZ bezwaar. Onze taxateur zal vervolgens de WOZ-waarde beoordelen en namens u bezwaar indienen bij de gemeente tegen de vastgestelde waarde.

Het kost u niets!

MaakWOZbezwaar.nl werkt op basis van ‘No Cure, No Pay’. Als de WOZ-waarde wordt verlaagd door de gemeente, dan betaalt de gemeente ons via een wettelijke regeling. Lukt het niet om uw WOZ bezwaar te verlagen, dan nemen wij de kosten voor rekening. Gebruik maken van onze expertise kost u dus niets!

Hoe schakel ik MaakWOZbezwaar.nl in?

Via de knop ‘maak direct bezwaar’ kunt u ons digitaal machtigen. Geen gedoe met papieren, maar volledig ontzorgt!