WOZ bedrijven

Zakelijke aanvraag indienen?

Ook voor de vaststelling van de WOZ-waarde van uw bedrijfspand is MaakWOZbezwaar.nl de ideale partner. Wij ontzorgen u graag volledig in de bezwaarprocedure en bieden onze dienstverlening aan op basis van ‘No Cure, No Pay’. Mocht de gemeente het bezwaarschrift afwijzen, dan nemen wij de kosten voor onze rekening. Als wij de waarde wel succesvol weten te verlagen, vragen wij 20% van de besparing. Kortom: waar wacht u nog op?

WOZ-waarde bedrijfspand?

De vaststelling van een bedrijfspand is een ingewikkeld proces. Er wordt gebruik gemaakt van diverse methodieken, zoals de huurwaardekapitalisatiemethodiek of de gecorrigeerde vervangingswaarde methodiek. Omdat de waardes vaak zo ingewikkeld zijn, worden ze door veel bedrijven aanvaard. Dit is zonde, want in heel veel gevallen is een verlaging wel degelijk mogelijk.

Waarom bezwaar maken?

De WOZ-waarde is het geschatte bedrag waarvoor u volgens de gemeente het pand op de waardepeildatum had kunnen verkopen. Deze geschatte waarde komt tot stand aan de hand van verschillende methodieken. De meest toegepaste is de HWK-methode, waarbij wordt uitgegaan van onder andere leegstandsrisico en huurwaarde. Hier zit een relatief hoge foutmarge in, wat gevolgen heeft voor het bepalen van de waarde. Bij de GVW-methode wordt gebruik gemaakt van herbouwwaarde en technische/functionele afschrijving en veroudering. Als u het vermoeden heeft dat één van deze gegevens foutief zijn vastgelegd, dan is het verstandig om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde.

Wat is de procedure?

MaakWOZbezwaar.nl is een deskundige dienstverlener en is specialist in het maken van bezwaar voor eigenaren en huurders van bedrijfspanden. Meld u aan via onze website en machtig MaakWOZbezwaar.nl voor het aantekenen van uw WOZ bezwaar. Onze taxateur zal vervolgens contact met u opnemen om de procedure met u door te nemen. Nadat onze taxateur de WOZ-waarde heeft beoordeeld, zullen wij namens u bezwaar indienen bij de gemeente tegen de vastgestelde waarde.

Waarom MaakWOZbezwaar.nl?

MaakWOZbezwaar.nl helpt u graag bij het indienen van een deskundig bezwaarschrift, onderbouwt met een taxatierapport van uw pand. De taxateur zal de waarde beoordelen en deze beoordeling meenemen in het bezwaarschrift.

Benieuwd of wij u kunnen helpen? Neem telefonisch, per mail of eenvoudig via WhatsApp contact met ons op voor een offerte op maat.